Környezettudatos gondolkodás, hulladékmegelőzés, újrahasználat és minden más...

Környezettudatosvagyok

Környezettudatosvagyok

Üdvözlünk a kornyezttudatosvagyok.blog.hu-n!

2021. január 20. - környezettudatosvagyok

Köszöntünk mindenkit a blogunkon!

Maga a blog csak most indult, a közösségi média oldalunkat már sokan régóta követitek, osztjátok meg a tartalmainkat, amiért nagyon hálásak vagyunk nektek és ezúton is köszönjük. Többek közt ez is inspirált minket, hogy itt is elinduljunk, bízunk benne, hogy ennek köszönhetően az általunk összeállított tartalmak még többekhez fog eljutni, vagy utólag könnyebben lesz visszakereshető.

Egyúttal bízunk abban is, hogy sokaknak fogunk segítséget nyújtani, vagy éppen megerősíteni abban, hogy miért is érdemes odafigyelni a rohanó hétköznapok során arra, hogy ha nem is mindig és nem is mindenben, de tudatosabban éljünk, jobban odafigyelni a környezet védelmére. Néha tényleg csak pár apróságon múlik.

Mi is tisztában vagyunk vele, hogy vannak napok, amikor nem könnyű, van hogy mi is megbotlunk és reggel, fáradtan leszaladva a boltba otthon hagyjuk a textil szatyrot, vagy éppen akkor is megveszünk egy új ruhát, amikor nincs is szükségünk rá. Ez bárkivel előfordul. Vagy vannak helyzetek, amikor szinte képtelenség elkerülni, hogy fölösleges műanyaghulladékkal együtt vegyünk meg egy terméket a boltban, de nem szabad elkeseredni. Ilyenkor figyeljünk arra, hogy kidobásnál a megfelelő, ha szelektíven gyűjthető, úgy legalább a szelektív kukába dobjuk ki. Sajnos ebben sokszor a gyártók sem igazán segítenek minket, hiszen azonos terméket is más-más anyagú csomagolásba tesznek, így nem feltétlenül gyűjthető azonos módon. Ez utóbbiban talán egy kis segítség lehet a Budapesten élőknek az ottani közszolgáltató oldal, ahol összeszedték mitől hogyan lehet szabályosan és környezettudatosan megválni: https://www.fkf.hu/mit-hova-dobjak

Üdvözlettel:

A Környezettudatosvagyok oldal csapata 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kornyezettudatosvagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr1216396678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása